De Unie van Waterschappen en de Bank Nederlandse Gemeenten hebben getekend voor de Green Citydeal EnergieRijk Den Haag

Twee nieuwe partners zijn begin december 2019 toegetreden tot het programma EnergieRijk Den Haag. Een belangrijke mijlpaal! De Unie van Waterschappen en de Bank Nederlandse Gemeenten hebben getekend voor de Green Citydeal EnergieRijk Den Haag. Met deze handtekening gaan de  organisaties een actieve bijdrage leveren aan de verduurzaming van de stad. Het programma  EnergieRijk Den Haag heeft als doel de belangrijkste overheidsgebouwen in het centrumgebied te  verduurzamen: klimaatneutraal uiterlijk in 2040. 

Beeld: Pexels

Cathelijn Peters, directeur van de Unie van Waterschappen: "De waterschappen hebben een  ambitieus duurzaamheidsbeleid, omdat we als geen ander de gevolgen van klimaatverandering direct  merken in ons werk. Ook al zijn we als vereniging van de waterschappen maar een kleine organisatie,  toch willen we ook ons steentje bijdragen."

De Unie van Waterschappen stelt voor het pand aan de Koningskade in Den Haag een transitiepad op.  Hiermee wordt de ‘verduurzamingsroute’ inzichtelijk gemaakt. De Unie zal expertise delen vanuit de  waterschappen, zoals kennis rond klimaatadaptatie en aquathermie. Dat is warmte en koude uit  oppervlakte-, afvalwater-, of drinkwater.

De Unie van Waterschappen en de Bank Nederlandse Gemeenten treden toe tot Green Citydeal EnergieRijk
Beeld: ©EnergieRijk Den Haag
Namens de Unie van Waterschappen tekende mevrouw mr.C. Peters de samenwerkingsovereenkomst, namens de Bank Nederlandse Gemeenten tekende de heer O. Labe en namens EnergieRijk Den Haag tekende de heer Van der Poel.

Olivier Labe, chief financial officer BNG Bank: “Wij zijn verheugd om actief deel te nemen aan  EnergieRijk Den Haag. BNG Bank is een betrokken partner voor een duurzamer Nederland. Met onze  handtekening kunnen wij een bijdrage leveren om deze maatschappelijke doelstelling te realiseren”.

De Bank Nederlandse Gemeenten neemt deel met het pand aan de Koninginnegracht 2 te Den Haag. De BNG Bank zal bij lokale initiatieven aansluiten waar mogelijk en stelt eveneens de route naar  verduurzaming op (transitiepad).