Professionals in de energietransitie leren mét en ván elkaar tijdens de Lerende Leergang

Afgelopen 7 oktober en 4 november kwamen ​medewerkers van de gemeente, provincies, rijksoverheid en verschillende private partijen bij elkaar ​bij AT Osborne in Baarn voor twee fysieke trainingsdagen ​van de Lerende Leergang van EnergieRijk Den Haag. Allen zetten zij zich ​tijdens hun dagelijkse werkzaamheden in voor duurzame energie en een klimaatneutrale samenleving. Door deel te nemen aan de ​leergang hebben zij mét en ván elkaar geleerd. 

Training
Beeld: ©AT Osborne
Leren van elkaar tijdens de leergang.

Niet de techniek induiken

De ​Lerende Leergang duikt niet de techniek in, maar behandelt de complexiteit van gebiedsgericht samenwerken in de energietransitie. Met interactieve oefeningen werken de deelnemers aan kennisgedreven vaardigheden zoals elkaars rol begrijpen ​en veerkracht tonen​, maar ook beweging creëren, modulair werken in een volatiele omgeving en ​de ervaringen ​van EnergieRijk Den Haag ​benutten.

Naast het persoonlijk leren, zet de leergang in op het verbinden van mensen uit verschillende organisaties. De​ze uitwisseling van kennis zorgt er niet alleen voor dat er nieuwe inzichten ontstaan, maar biedt ook de mogelijkheid om samen de energietransitie te versnellen.

Geïnteresseerd?

Bent u ook werkzaam in de energietransitie, en wilt u leren met en van andere professionals? Neem dan contact met ons op, zodat wij uw interesse in deelname aan de volgende editie in het voorjaar van 2022 kunnen registreren.