Altijd koffiedrinken op zonnestroom met de stadsbatterij?

De energietransitie leidt tot opstoppingen op het elektriciteitsnet. Met het plaatsen van een stadsbatterij wil Energierijk Den Haag ervaringen opdoen met het ontlasten van het net. 

Beeld: ©Rijksvastgoedbedrijf / Bas Kijzers
Takelen van Stadsbatterij bij plaatsing

Op  5 juni is in de onderdoorgang van de Rijnstraat 8 een stadsbatterij geplaatst. Met deze batterij kunnen pieken en dalen in de elektriciteitsvoorziening worden opgevangen en het elektriciteitsnet worden ontlast.

Ervaringen delen

Na de plaatsing worden verschillende test gedaan om tot een efficiënt gebruik van de batterij te komen. De ervaringen met de stadsbatterij worden gedeeld met andere vastgoedbeheerders om zo een bijdrage te leveren aan het verminderen van de belasting op het elektriciteitsnet (netcongestie).

Informatie voor voorbijgangers

In juni wordt de batterij officieel in gebruik genomen. In de tussentijd wordt de batterij voorzien van belettering en wordt een glazen wand met uitleg over de stadsbatterij geplaatst, zowel in het Nederlands als in het Engels. Met het scannen van een QR-code kan in beide talen meer informatie over de batterij op de website www.energierijkdenhaag.nl/stadsbatterij worden verkregen.

De stadsbatterij is een initiatief van Energierijk Den Haag, een samenwerkingsverband van Rijksvastgoedbedrijf, provincie Zuid Holland en de gemeente gebruik. Samen met maatschappelijk vastgoedbeheerders werken zij aan verduurzaming van een groot aantal gebouwen in de binnenstad van Den Haag.

Den Haag, Rijnstraat 8

Rijnstraat 8

In de onderdoorgang van het gebouw is de stadsbatterij geplaatst.