Delegatie vastgoedbeheerders van KLM en RAI Amsterdam bezoeken Stadsbatterij

Het elektriciteitsnetwerk in Nederland staat onder druk. De energietransitie is daar debet aan. De Stadsbatterij in de onderdoorgang van Rijnstraat 8 biedt mogelijkheden om de belasting van het netwerk in de stedelijke omgeving te beperken. Tijdens een werkbezoek aan de Stadsbatterij maken vastgoedbeheeders van KLM RE & FC en RAI Amsterdam kennis met de aanpak van EnergieRijk Den Haag.

Delegatie vastgoedbeheerders Amsterdam Rai en KLM bezoeken Stadsbatterij
Beeld: ©DWA / Wilfred van der Plas

Vastgoedbeheerders van RAI Amsterdam en KLM bezoeken Stadsbatterij

Op 24 oktober werd tijdens een feestelijke bijeenkomst door demissionaire minister voor klimaat Rob Jetten en staatssecretaris Viviane Heijen de Stadsbatterij in gebruik genomen. Deze week bezocht een delegatie van vastgoedbeheerders van Amsterdam Rai en 4AMS Assetmanagement & Services (samenwerkingsverband voor beheer en onderhoud van KLM-gebouwen en installaties).

DWA manager Wilfred van der Plas, initiatiefnemer van het bezoek aan de Stadsbatterij: “Een leerzame interactieve sessie over batterij technologie voor de gebouwde omgeving”.

Frans Deeleman, programmadirecteur ERDH: “Het is verheugend om te zien dat er zoveel belangstelling is voor de Stadsbatterij. De komende maanden onderzoeken we de wijze waarop we de batterij zo kunnen inrichten dat deze kan bijdragen aan bijvoorbeeld het verminderen van de drukte op het elektriciteitsnet (netcongestie). Als EnergieRijk Den Haag streven naar een duurzame energievoorziening van een groot aantal overheidsgebouwen in Den Haag in 2040. Onze ervaringen delen we graag met andere vastgoedpartijen om zo de energietransitie te bespoedigen.