EnergieRijk Den Haag werkt samen in Haags Klimaatakkoord om overheidsgebouwen te verduurzamen

In Den Haag werken Rijk, provincie Zuid-Holland, gemeente, bedrijven, maatschappelijke organisaties en inwoners samen in het Haags Klimaatakkoord. Energierijk Den Haag is een van de 38 initiatieven die bijdragen aan een klimaatneutrale stad in 2040. Op 10 april is hiervoor het startsein gegeven.

Haags Klimaatakkoord van start op 10 april 2024
Beeld: ©Gemeente Den Haag
Haags Klimaatakkoord van start op 10 april 2024

EnergieRijk Den Haag, partner van Haags Klimaatakkoord

In aanwezigheid van wethouders Arjan Kapteijns en Robert Barker presenteerden vanmiddag verschillende initiatieven, waaronder hogeschool en inwoners van de stad, hun plannen en aanpakken om te komen tot een duurzame, gezonde en groene stad. In EnergieRijk Den Haag, een van de partners in het Haags Klimaatakkoord, werken gemeente Rijk, provincie Zuid-Holland en Rijksvastgoedbedrijf samen om de belangrijkste overheidsgebouwen in het centrum en de internationale zone rondom Europol en Eurojust te verduurzamen. De plaatsing van de Stadsbatterij in de onderdoorgang van de Rijnstraat en de samenwerking tussen een groot aantal vastgoedpartijen en Eneco om het warmtenet te verduurzamen zijn twee recente voorbeelden van resultaten van deze samenwerking.

Als partner in het Haags Klimaatakkoord zullen we nog beter in staat zijn om met een gebiedsgerichte aanpak de energietransitie vorm te geven.

Beeld: ©Gemeente Den Haag / Sander Foederer
Deelnemers van Haags Klimaatakkoord bijeen op 10 april 2024